תאורה למטבח מודרני יכולה להשפיע לא מעט על חוויית הטעימה שלנו בעת הארוחה. ישנם מחקרים מדעיים שמוכיחים שלצבע של האוכל יש השפעה על איך שאנחנו חווים את הטעימה שלו. למשל, נמצא שלאחר שיצרו אשליה של סטייק בקר בצבע ורוד באמצעות תאורה, מי שטעם אותו אמר שזה לא טעים. זאת, למרות שאות והסטייק בתאורה רגילה טעם להם מאוד.
כאשר באים לבחור תאורה למטבח, צריך לחשוב איזה אווירה ברצוננו ליצור. לצד בחירת הכיריים, המקרר, השיש והאריכים, יש מקום לשקול איזה תאורה אנחנו רוצים. במילים אחרות, מטבח מודרני צריך גם אפיון של התאורה שלו לצד כל שאר האלמנים שממלאים את החלל הקולינארי.
ישנם לא מעט מומחים לענייני עיצוב מטבחים. אלא שלא כולם לגמרי מודעים או מבינים בענייני תאורה. חשוב להיוועץ גם עם מישהו שחי ונושם תאורה כדי לוודא שלא נתקין תאורה יפה מדי אבל לא ממש אפקטיבית מבחינת עוצמה או תאורה עוצמתית אבל לא משתלבת במרקם הקיים של העיצוב. לכל פריט יש את המומחה שלו על מנת לוודא שהסך הכל יהיה מושלם.